Драматичният театър Стоян Бъчваров“ във Варна продължава да  отбелязва с

...
Драматичният театър Стоян Бъчваров“ във Варна продължава да  отбелязва с
Коментари Харесай

100 години по-късно: Пиесата „Инстинктът“ се завръща във Варненския театър

Драматичният спектакъл „ Стоян Бъчваров “ във Варна продължава да  отбелязва с многочислени прояви своя 100-годишен празник. Поредното събитие в юбилейната стратегия е в Деня на националните будители 1 ноември – тогава ще се състои актьорското четене на пиесата „ Инстинктът “ от Анри Кистмекер, по която е направена първата режисура на варненска сцена преди 100 години. Режисьор на спектакъла преди век е първият шеф на Варненския спектакъл и режисьор Стоян Бъчваров. Премиерата е на 13 март 1921 година в зала „ Съединение “, в този момент сцена „ Филиал “.

100 години по-късно артистът и режисьор Стоян Радев Ге.К. дава нов театрален живот на пиесата, в превод на Аглика Стефанова-Олтеан, като алегорично в най-старата пиеса, играна на варненска сцена, разпределя най-младите артисти от днешната натрупа на театъра столетник. Те ще прочетат пиесата „ Инстинктът “ на 1 ноември от 19 часа и на 20 ноември от 16 часа в Концертното студио на БНР – Радио Варна.

С грижа за феновете, които нямат „ зелен “ документ и би трябвало да създадат бърз антигенен тест, с цел да могат да гледат представленията на Драматичния спектакъл и на Варненската опера, Театрално-музикалният продуцентски център - Варна разгласи понижение с 30 % на цените на билетите под мотото „ Изкуството не ни дели! “. За улеснение на феновете е подписан и контракт с лаборатория наоколо до постройката на театъра.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР